© Zoonar/Thomas Dutour - creative.belgaimage.be

Personeel Brussels Airlines helpt gedupeerden van Ryanair uit de nood

Personeelsleden van Brussels Airlines delen op sociale media kortingcodes uit. Daarmee kunnen mensen met korting een vlucht boeken bij Brussels Airlines, als hun Ryanair-vlucht de komende dagen of weken geschrapt is.

Personeel van Brussels Airlines mag onbeperkt kortingcodes uitdelen aan familie en vrienden, waarmee die 15 procent korting kunnen krijgen als ze een vliegtuigticket boeken. Geert Sciot van Brussels Airlines: "Dat heet een ambassador-code. Mensen die in de luchtvaart werken, krijgen heel vaak vragen uit hun omgeving of ze geen ticket kunnen regelen. Daarom hebben we dat systeem ingevoerd. We delen geen gratis tickets uit, maar dus wel die kortingcodes."

Het is met die codes dat personeel van Brussels Airlines nu zwaait op sociale media. Op hun Facebookpagina staat de boodschap: "Facebook- en andere vriendjes die het nog steeds niet geleerd hebben en die het slachtoffer zijn van de annulaties bij Ryanair: jullie kunnen via mij 15 procent korting krijgen op een Brussels Airlines ticket. Interesse? Contacteer mij."

Brussels Airlines beklemtoont dat het een spontane actie is van het personeel.  

Meest gelezen