Video player inladen...

Premier Michel: "Uitspraken Trump over Noord-Korea zijn gevaarlijk, dit is met vuur spelen"

De uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over Noord-Korea zijn "gevaarlijk". Dat zegt premier Charles Michel (MR) aan VRT NWS in een reactie op de toespraak van Trump. "Men moet niet met vuur spelen."

Trump haalde in zijn eerste toespraak voor de Verenigde Naties vanmiddag stevig uit naar Noord-Korea. Hij had het over een "verdorven regime, dat een bedreiging is voor de wereldvrede met zijn programma voor raketten en nucleaire wapens". De president dreigde zelfs met de "totale vernietiging". 

"Dit is harde taal. Ik ben niet zeker dat deze aanpak efficiënt is en dat die zal bijdragen tot vrede in de wereld", reageert premier Michel aan VRT NWS. "Ik denk dat we net naar een de-escalatie moeten gaan, want het gaat om een gevoelige problematiek."

Michel is "verbaasd" dat Trump zo'n "harde taal" gebruikt. "Men moet toch niet met vuur spelen, denk ik." De premier herinnerde er nog aan dat België voor een andere aanpak gaat en de dialoog met Pyongyang wil aangaan. Hij benadrukte ook dat het belangrijk is om China in die gesprekken te betrekken.

Meest gelezen