Speelgoedketen Toys "R" Us vraagt faillissement aan

De Amerikaanse keten van speelgoedwinkels Toys "R" Us heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf krijgt nu in de zogenoemde "Chapter 11"-procedure bescherming tegen zijn schuldeisers. Toys "R" Us telt wereldwijd zo'n 1.600 winkels.

Het gaat al een hele tijd niet goed met Toys "R" Us. De keten heeft af te rekenen met tegenvallende  verkoopcijfers. Dat heeft te maken met de toegenomen onlineverkoop en de stevige concurrentie van goedkopere discountwinkels.

Toys "R" Us komt nu in de zogenoemde "'Chapter 11"-faillissementsprocedure. Dat betekent dat het bedrijf tijdelijk bescherming krijgt tegen zijn schuldeisers. In die periode kan het proberen om de schulden te herstructureren en nieuwe investeerders aan te trekken, met het oog op een eventuele doorstart.

Wereldwijd telt Toys "R" Us zo'n 1.600 winkels en zo'n 65.000 werknemers. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Het grootste deel van die vestigingen bevindt zich in de VS en Canada. De winkels daarbuiten -bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië- maken geen deel uit van deze faillissementsprocedure. In België is de keten niet actief.

Meest gelezen