Twitter reageert: "Het publiek had Sean Spicer moeten uitjouwen!"

Het publiek in het Microsoft Theater in Los Angeles was gisteren alvast laaiend enthousiast tijdens de uitreiking van de Emmy Awards, toen plots Sean Spicer zijn opwachting maakte. Vooral verbazing maar ook luid gelach maakten het korte intermezzo van de ex-woordvoerder van het Witte Huis tot een van de hoogtepunten van de show. Maar op Twitter was men daarna minder enthousiast. 

Het idee om de omstreden Spicer op te voeren kwam, aldus CNN, van gastheer Stephen Colbert zelf. Zo had hij vorige week nog in het praatprogramma van Jimmy Kimmel gezegd dat "Spicer vergiffenis wil krijgen, ook al heeft hij nergens spijt van. Maar je moet toch spijt van iets hebben, vooraleer je vergeven kan worden." Hieruit zou moeten blijken dat Colbert Spicer op geen enkel moment ingehuurd had om diens verleden onder de Trump-administratie goed te praten. "Waarom zou hij dat doen? Daar had hij toch geen enkele reden voor. Het was een grap. Wat anderen daarvan maken, daar hebben we geen vat op", liet een naaste medewerker van Colbert gisteren weten aan New York Times.

Het leverde alvast volgend optreden op, inclusief opmerkelijke reacties van het publiek:

Maar dat optreden werd dus niet door iedereen in dank afgenomen. Op Twitter werd dan ook boos gereageerd, niet alleen op de aanwezigheid van Spicer in de zaal –Spicer werd blijkbaar met een pruik het Microsoft Theater binnengesmokkeld-, maar ook op de enthousiaste reactie met veel applaus van het aanwezige publiek:

Meest gelezen