Video player inladen...

Universiteit Gent heeft nog altijd geen rector

Na acht stemronden heeft de Universiteit Gent nog altijd geen nieuwe rector. De stemronde van gisteren werd geannuleerd na een technisch probleem.

De verkiezing zelf is correct verlopen, meldt de universiteit. Het probleem zit bij het versturen van een campagnemail vorige vrijdag.  Beide kandidatenduo's (Rik Van de Walle-Mieke Van Herreweghe en Karin Raeymackers-Patrick De Baets ) konden een mail versturen via het mailingsysteem van de UGent.  Wat er dan fout is gegaan, is vooralsnog onduidelijk, maar de campagneboodschap van het duo Van de Walle-Van Herreweghe) bereikte 61.187 mensen, die van Raeymackers-De Baets maar 13.597. 

Donderdag wordt er opnieuw gestemd. Omdat de stemronde van gisteren niet meetelt, zal dat (opnieuw) de achtste ronde zijn. Een duo moet nog altijd tweederde van de stemmen halen om te winnen.  

Meest gelezen