AFP or licensors

Vlaamse student in Mexico: "Enorme paniek in de stad, veel mensen weten nog niets over hun familie"

Er heerst momenteel enorme paniek in Mexico-Stad na de hevige aardbeving in de buurt. Dat getuigt de Vlaamse student Arne Severijns ter plaatse. "Veel huizen zijn ingestort en veel mensen hoorden nog niets van hun familie", getuigt hij aan VRT NWS.

Mexico werd deze avond onze tijd opgeschrikt door een hevige aardbeving met een kracht van 7.1. Het epicentrum lag zo'n 160 kilometer ten zuiden van Mexico-Stad, maar de beving was ook daar stevig te voelen. 

"Iedereen liep de school uit"

De Vlaamse student Arne Severijns woont al een jaar in de hoofdstad. Hij was op school toen de aardbeving plaatsvond. "Ik was samen met enkele vrienden aan het aanschuiven om te eten, toen alles enorm begon te schudden", zo zegt hij aan VRT NWS. "Het was vrij kort, maar wel heel hevig. Iedereen liep de school uit en even later werden we ook naar huis gestuurd."

Momenteel heerst er hier enorme paniek. Veel gebouwen zijn ingestort en reddingsoperaties zijn aan de gang.

Severijns besliste om niet naar huis te gaan. "Ik kreeg van mijn huisgenoten te horen dat in de buurt van het centrum verschillende gebouwen zijn ingestort. Reddingsoperaties zijn aan de gang. Er zijn ook al verschillende gaslekken gemeld."

"Momenteel heerst er hier enorme paniek", zo zegt hij nog. "Alles is erg chaotisch. Veel mensen hebben nog niets gehoord van hun familie. Er is nog veel onduidelijkheid. 

"Snel naar beneden gelopen"

Het epicentrum lag nog een stuk dichter bij de stad Puebla, waar de Vlaamse Marie Schoups al zes weken verblijft. 

"Ik kwam net thuis op mijn kamer toen de beving zich voordeed", zo vertelt ze aan VRT NWS. "Ik ben snel naar beneden gelopen. De beving was heel hevig. Alles ging op en neer. Alles begon te rammelen. Het was behoorlijk schrikken."

Alles begon te rammelen. Het was behoorlijk schrikken.

Twee weken geleden werd het land ook al getroffen door een aardbeving. "Hier wist iedereen wel wat er moest gebeuren. Iedereen trok gewoon de straat op", zo zegt ze. "In het centrum was er wel paniek, zo hoor ik."

"Voorlopig is het hier vrij rustig", zegt Schoups. "Er is nog kans op naschokken, maar nu wordt er vooral gekeken of gebouwen niet al te veel schade hebben opgelopen. Ik hoor veel sirenes en ook helikopters vliegen over en weer."

Meest gelezen