Alle Antwerpse jongerenpartijen met elkaar in dialoog

Op 14 oktober, een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaan de Antwerpse plaatselijke jongerenafdelingen van alle grote politieke partijen met elkaar in gesprek. Ze doen dat om elkaars standpunten te leren begrijpen en om tot een aantal gezamenlijke stellingen te komen, die stellingen worden gebundeld in een jeugdcharter. Dat schrijft De Morgen.

Jong Groen organiseert het event en benadrukt dat het geen klassiek debat wordt en dat alle in politiek geïnteresseerde jongeren welkom zijn om mee ideeën uit te wisselen.     

"Alle jongerenafdelingen hebben intussen bevestigd: naast Jong Groen zijn dat Jong N-VA, Jong VLD, Jongsocialisten, Jong CD&V, Vlaams Belang Jongeren én Comac, de studentenbeweging van de PVDA", zegt Jasper Steurs van Jong Groen Antwerpen. "We hebben aan iedereen gezegd dat ook de achterban welkom is. Het is helemaal niet de bedoeling dat de voorzitters gewoon hun debatfiches komen aflezen en de partijstellingen verdedigen. Iedereen spreekt in eigen naam en we zijn vooral geïnteresseerd in de redenering achter de standpunten, zodat we ons kunnen inleven in elkaars positie."

Gezamenlijk charter

Elke deelnemer zal drie thema's kunnen opgeven die hem of haar interesseren, waarna er per thema gespreksgroepen worden gevormd. "Uiteindelijk hopen we zo tot enkele raakpunten te komen over de partijen en andere aanwezige jongeren heen, daar gaan we achteraf mee aan de slag om mogelijk tot een soort gezamenlijk charter te komen", zegt Steurs. "Maar ook als dat niet zou lukken, is het een interessante oefening. Het is trouwens sowieso goed dat we elkaar wat beter leren kennen, want we gaan elkaar in het verkiezingsjaar nog vaak genoeg tegenkomen."

Het evenement gaat door op 14 oktober in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina "Tis aan A!". 

Meest gelezen