Burgemeester van Anzegem (48) onverwacht overleden

De burgemeester Claude Van Marcke (Samen Eén) is overleden aan de gevolgen van complicaties na een routineoperatie. Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft de familie van Van Marcke al gecondoleerd op Twitter.

De burgemeester van het West-Vlaamse Anzegem Claude Van Marcke is overleden. Het bestuur wou eerst niet officieel bevestigen, maar het schepencollege zat nog samen en reageerde woensdagavond kort. Van Marcke werd 48 jaar.

 "Met grote verbijstering nam het college en het volledige gemeentebestuur kennis van het onverwachte overlijden van onze geliefde burgemeester, Claude Van Marcke. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar de kinderen evenals naar de ganse familie", aldus het gemeentebestuur.

Vanaf donderdag 10 uur zal er een rouwregister voorzien worden in de raadzaal van het hoofdgemeentehuis aan De Vierschaar.

Claude Van Marcke was al enkele dagen in kritieke toestand door complicaties na een routineoperatie. Verschillende bronnen meenden dat het woensdag weer iets beter ging, maar de burgemeester zou alsnog overleden zijn. Van Marcke, advocaat van beroep, was burgemeester sinds 1 januari 2013 voor de partij Samen Eén. Hij had twee kinderen.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), Kortrijks schepen Philippe De Coene (SP.A) en de buurgemeente Waregem drukten via Twitter al hun medeleven uit.

Meest gelezen