"Gezonde" chocolademaker en softwarebedrijf zijn Vlaamse exportkampioenen 2017

In het concertgebouw in Brugge heeft Flanders Investment & Trade voor de 16e keer de Leeuw van de Export uitgereikt. Dat is een bekroning voor bedrijven die het uitzonderlijk goed doen op het vlak van export. 

Het bedrijf Klingele Chocolade won in de categorie "bedrijven met maximaal 49 medewerkers". In de categorie "bedrijven met 50 of meer medewerkers" was het Skyline Communications dat met de prijs wegliep. Voor de Leeuw van de Export 2017 waren 6 bedrijven genomineerd.

Het was minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die prijs aan de winnaars overhandigde. "Klingele Chocolade en Skyline Communications leggen indrukwekkende exportprestaties voor. Ze getuigen van een sterke strategische visie en een vastberadenheid om het internationaal te maken. Het zijn perfecte ambassadeurs om ondernemerschap in en vanuit Vlaanderen te promoten."

Flanders Investment & Trade (FIT) is een Vlaams overheidsagentschap. De Leeuw van de Export past binnen de algemene missie om Vlaamse bedrijven te sensibiliseren en aan te zetten tot internationaal ondernemen. Het agentschap promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en ondersteunt de Vlaamse bedrijven bij het zakendoen in het buitenland. 

Wie zijn de winnaars?

In 1995 investeerde Koen Klingele in een eerste chocolademachine. Zo werd Klingele Chocolade een feit. Vanaf dag één al specialiseerde de Evergemse producent zich in eerlijk geproduceerde chocolade. Klingele mikt op daarbij op specifieke niches: zonder toegevoegde suiker of gezoet met stevia, lactosevrij, met extra vitamines. De chocolademaker speelt daarmee in op een wereldwijde trend naar een gezondere levensstijl.

Video player inladen...

Ook Skyline Communications is een nichespeler. Het bedrijf uit Izegem noemt zich wereldmarktleider op het vlak van networkmanagementsoftware voor de media-industrie. Met het software-platform DataMiner controleren en beheren telecom-, broadcast- en satellietoperatoren optimaal hun netwerk en de bijhorende infrastructuur en communicatiestromen.

Video player inladen...

Meest gelezen