Reistijd van Waasland naar Antwerpen sinds deze week meer dan verdubbeld

Wie van Oost-Vlaanderen of het Waasland naar Antwerpen rijdt, doet er sinds deze week er dubbel zo lang over. Dat zegt automobilistenvereniging VAB op basis van een test. Volgens de organisatie komt de verdubbeling door de start van het academiejaar.

De reistijd vanuit het Waasland en Oost-Vlaanderen in het algemeen naar Antwerpen is sinds deze week verdubbeld. Tot deze conclusie komt VAB. De automobilistenorganisatie liet een tiental autopendelaars, die ze zelf "road guards" noemen, hun reistijd meten. Naast de reistijd werd ook het aantal oproepen in de VAB-alarmcentrale tijdens de ochtendspits genoteerd. In de metingen en de oproepen, die deze zomer startten, werd een sterke stijging vastgesteld.   

VAB verwacht de komende maanden nog een stijging met een piek in oktober en november

Hogescholen zorgen voor stijging verkeer

Mogelijk heeft deze toename te maken met het begin van het academiejaar van de hogescholen. VAB verwacht de komende maanden nog een stijging met een piek in oktober en november, omdat de universiteiten tegen dan van start zijn gegaan. "Oktober is ook de maand dat nagenoeg iedereen terug is van vakantie en zich op de weg begeeft", zegt VAB-woordvoerder Maarten Matienko.

De organisatie verwacht  ook dat er dagen zullen zijn waarbij het verkeer zal vastlopen door incidenten. Daarom roept VAB op om alternatieven te zoeken voor de auto. Hierbij denkt de automobilistenvereniging aan het gebruik van de Park & Rides aan de rand van de stad in combinatie met de tram of de fiets.

Meest gelezen