AFP

Extra arrestaties na metrobom in Londen

De Britse politie heeft nog eens twee mannen opgepakt in verband met de bomaanslag op de metro in Londen, afgelopen vrijdag. De twee zijn opgepakt in Newport in het zuiden van Wales. 

Gisteravond was in dezelfde plaats in Wales al een andere man gearresteerd. En vorige zaterdag zijn twee jonge mannen ingerekend, een in Dover, en een in de buurt van Londen. 

De aanslag gebeurde vrijdagochtend, in volle ochtendspits, op het moment dat de metro het station Parsons Green, in het westen van de Britse hoofdstad, binnenreed. Volgens ooggetuigen ontplofte een witte emmer in een plastic zak van supermarkt Lidl, vlakbij de deur van het metrostel. Dertig mensen werden gewond. Terreurorganisatie IS eiste later de verantwoordelijkheid op. Over de gearresteerde verdachten is voorlopig heel weinig bekend. 

 

Meest gelezen