M.Minderhoud

Honderden bewoners in woontoren zonder fietsenstalling winnen een fiets

In Tilburg in Nederland is een volledige woontoren in de prijzen gevallen met de Postcode Loterij. Iedereen met een loterijbiljet wint er een fiets. Een probleem voor de honderden bewoners, want er is geen plaats om al die fietsen te stallen.

In Nederland bestaat er zoiets als de Postcode Loterij. In plaats van met nummers, worden de postcodes geloot. Wie een biljetje heeft gekocht en in de winnende postcode woont, valt in de prijzen. Dat kan geld zijn, maar ook een fiets of een auto. De postcodes in Nederland zijn overigens preciezer dan bij ons. Niet een hele gemeente deelt dezelfde postcode, maar vaak gaat het over een straat of een groot gebouw.

Bij die loterij heeft een woontoren uit Tilburg een fiets gewonnen. Het gaat om het Westpointcomplex, de op twee na hoogste woontoren van Nederland met 47 verdiepingen en meer dan 150 appartementen. Alle bewoners van de toren die een biljet hebben gekocht, winnen zo een fiets. Sommige bewoners zelfs meer dan een, want enkele bewoners hebben meer dan een ticket gekocht.

Volgens Omroep Brabant is de winst problematisch, omdat er in de woontoren geen fietsenstalling is. Er zijn plannen om er een te plaatsen en een akkoord daarover was binnen handbereik, maar nu zoveel torenbewoners een fiets winnen, lijkt de oplossing weer verder weg. Intussen gaan er stemmen op om de gewonnen fietsen weg te schenken. 

Meest gelezen