James Arthur Photography

Meer dan 2.000 Gentenaars dienen klacht in na stroomonderbreking

Bij netbeheerder Eandis zijn al meer dan 2000 aanvragen binnengekomen voor een schadevergoeding na de grote stroomonderbreking in Gent vorige week. In honderden straten kampten mensen bijna een hele dag zonder elektriciteit. Vooral middenstanders leden daardoor schade. Op dit ogenblik wordt nog onderzocht wat de precieze oorzaak was van de kortsluiting die het defect veroorzaakte. Daarna zal Eandis beslissen hoe ze tegemoet kan komen aan alle vragen. 

Zowel handelaars als gewone burgers namen al contact op met de netbeheerder. De binnengekomen klachten gaan van vragen die mensen hebben tot schadedossiers. Eandis spoort iedereen ook aan om al hun vragen en klachten op te sturen. “Getroffen handelaars of burgers kunnen hun schade nu al doorsturen, ook al is het onderzoek nog lopende. We bekijken alles al”, zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch van Eandis.

Iedereen die plotseling langer dan vier uur zonder stroom heeft gezeten, heeft recht op een ongemakkenvergoeding van 35 euro, daar komt nog eens 20 euro per bijkomend blok van vier uur bij.  

Het onderzoek is dus nog steeds bezig, maar Van Wijmeersch verwacht één van de komende dagen wel duidelijkheid. "In geval van overmacht vervalt de schadevergoeding. Wat dat betekent voor gedupeerden is nog niet duidelijk. Maar we blijven wel klantvriendelijk. We wachten nu in eerste plaats de resultaten van het onderzoek af", zegt van Wijmeersch nog.  

Meest gelezen