Belga

Mogelijke kinderlokker aangehouden die zich voordeed als vrijwilliger in Maximiliaanpark

In Brussel is een 64-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt minderjarigen te hebben meegelokt naar zijn woning waar hij hen zou aangerand hebben. De man zou zich voorgedaan hebben als vrijwilliger in het Maximiliaanpark in Brussel. Zelf ontkent hij alles. 

Begin september werd de politie getipt dat een man ongepast seksueel gedrag vertoonde in het Maximiliaanpark in Brussel. Hij zou zich daar voorgedaan hebben als vrijwilliger en op die manier minderjarigen meegelokt hebben. Vandaag werd de man opgepakt en verhoord, waarna hij in verdenking gesteld werd voor aanranding met geweld of bedreigingen op minderjaringen tussen 16 en 18 jaar oud. Zelf ontkent hij alles. 

Bij het gerecht was de 64-jarige verdachte al gekend. In 2000 werd hij in Brussel veroordeeld voor gelijkaardige feiten. 

Volgens het parket was het in dit onderzoek niet gemakkelijk om de slachtoffers te identificeren. "Deze slachtoffers bevinden zich in een uiterst kwetsbare positie, omdat zij illegaal in ons land verblijven." Op dit moment heeft de politie al één slachtoffer kunnen verhoren.

Meest gelezen