Nog een kunstbeurs in Brussel

Brussels Fine Art Fair, een nieuw initiatief, opent op de Heizel. 

Meer dan 100 exposanten uit heel Europa stellen tentoon in Paleis 1 van de Heizel. Het gaat om schilder- en beeldhouwkunst, meubelen, designvoorwerpen en juwelen uit nagenoeg alle tijdperken.

Het is de eerste editie van BFAF. Initiatiefnemers zijn vader en zoon Defossé. Aan Bruzz zeggen ze dat antiquairs en galerijhouders vragende partij waren voor nog een evenement. BFAF mikt in eerste instantie op de Belgische liefhebbers en collectioneurs, en hoopt in de toekomst op een Europees publiek. De nieuwe beurs BFAF loopt van 20 tot 25 september op de Heizel.

Aan kunstbeurzen geen gebrek in Brussel. Begin volgend jaar is er weer Brafa in Thurn en Taxis, de Brussels Art Fair die al sinds 1956 bestaat. Voorts is er Art Brussels op dezelfde locatie, daar vindt volgend volgend voorjaar de 50ste editie plaats.  Daarnaast is er Independent Brussels in het Vanderborghtgebouw, voor aanstormend talent of de Affordable Art Fair voor kopers met een beperkt budget.

Meest gelezen