Openbaar vervoer verstoord in Wallonië

In de provincie Namen is er een interprofessionele betoging van het verenigd vakbondsfront. Ook bij de vervoers­maatschappij TEC neemt een groep werknemers deel, die vanmorgen dus niet komt werken. Daardoor is het busverkeer verstoord.

De buslijnen van de Waalse vervoersmaatschappij TEC zijn op verschillende plaatsen verstoord vanmorgen. Een aantal buschauffeurs neemt deel aan een betoging van het verenigd vakbondsfront in Namen. Het gaat dus niet om een staking van de werknemers van de TEC, wel hebben ze het recht om niet te werken en zijn ze gedekt door de vakbond als ze deelnemen aan de betoging.

Hoeveel bussen wel rijden verschilt sterk van plek tot plek. Vooral in de provincie Namen is de actie te voelen. In Jemeppe gaat het om 18 procent van de voertuigen, in Bassenge 40 procent en in Eupen rijden de bussen zelfs normaal. De staking verstoort ook in beperkte mate het busverkeer in Waals-Brabant.

Meer informatie vind je op de website van vervoersmaatschappij TEC.

Meest gelezen