Portugese Songfestival­­winnaar Salvador Sobral wacht in ziekenhuis op nieuw hart

Salvador Sobral (27), de winnaar van het Songfestival dit jaar, is opgenomen in het ziekenhuis. De Portugees wacht op een harttransplantatie. Dat weet El País. Tijdens het Songfestival liepen de wildste geruchten over zijn gezondheidstoestand.  

Van een zware hernia tot hartproblemen, tijdens het Songfestival in mei speculeerde de pers volop over de gezondheidstoestand van topfavoriet Salvador Sobral. De jongeman ligt momenteel in het ziekenhuis van Santa Cruz in Lissabon, in afwachting van een nieuw hart.

De zanger heeft sinds zijn overwinning met de emotionele ballade "Amar pelos dois" ("Beminnen voor ons tweeën") niet veel opgetreden. Eind augustus werden enkele geplande optredens uitgesteld. 

Zijn laatste concert was in Estoril en werd vroegtijdig afgebroken, want Sobral kreeg het fysiek moeilijk. In een filmpje op sociale media (zie video hieronder) laat de zanger weten dat hij "zijn lichaam aan de wetenschap overdraagt" en dat hij de muziekwereld tijdelijk vaarwel zegt. "Alles komt goed", besluit hij.

Meest gelezen