Tot 9 jaar cel voor Nigeriaanse prostitutiebende

De twee kopstukken van een Nigeriaanse prostitutiebende zijn door de rechtbank in Brugge veroordeeld tot 8 en 9 jaar cel voor mensensmokkel, mensenhandel en gedwongen prostitutie. Ook 6 andere bendeleden zijn schuldig. In totaal smokkelde de bende 25 jonge meisjes, waaronder één 17-jarige, naar Antwerpen en Oostende om zich te prostitueren. 

Vier jaar lang smokkelden zes mannen en twee vrouwen 25 jonge Nigeriaanse, waaronder één 17-jarige, per boot over de Middellandse Zee naar België. Het bedrag van die reis moesten de meisjes terugbetalen aan de bende door zich te prostitueren. In totaal maakte de bende zo ongeveer 700.000 euro winst. 

De jonge slachtoffers werden in hun thuisland eerst bang gemaakt met voodoopraktijken. Eens in ons land, werden de meisjes ondergebracht in appartementen waar ze in mensonterende omstandigheden leefden. Zo verklaarden sommigen dat ze tussen de ratten moesten leven. Het grootste deel van de praktijken speelden zich af in Antwerpen, maar met behulp van twee illegale taxichauffeurs werden de meisjes ook naar Oostende gevoerd voor afspraakjes met klanten in hotels. Het was in één van die hotels dat de politie in januari een val opzette en de bende grotendeels kon oprollen. 

De twee kopstukken van de bende, waaronder een 25-jarige Nigeriaan, zijn nu door de rechter in Brugge veroordeeld tot 8 en 9 jaar cel. 6 andere bendeleden zijn ook schuldig, zij kregen tot 6 jaar cel. De bende stond terecht voor mensensmokkel, mensenhandel en gedwongen prostitutie in Antwerpen en Oostende. De winsten van de bende werden verbeurd verklaard. Drie slachtoffers kregen een schadevergoeding van in totaal 28.500 euro.

Ook in Brussel groot Nigeriaans prostitutienetwerk

In mei werd ook in Brussel een grootschalig netwerk van mensenhandelaars in het prostitutiemilieu ontmanteld. Een dertigtal jonge meisjes werd gered en vijf verdachten opgepakt, waaronder de hoofdverdachte. 

Ook deze meisjes werden gebrainwasht met voodootechnieken van een Nigeriaanse pooister. De vrouw zou zich de laatste jaren hebben opgewerkt in het Brusselse prostitutiemilieu en zou nu aan het hoofd staan van het netwerk.

Meest gelezen