BELGA/DOPPAGNE

Unicef zoekt "30 bedrijven voor 300.000 euro"

De organisatie wil kinderen die leven in gebieden die getroffen zijn door noodsituaties zo snel mogelijk hulp bieden. Ze doet nu een beroep op bedrijven om fondsen in te zamelen voor levensnoodzakelijke middelen en heropbouw.

Unicef Belgie wil een noodfonds oprichten om kinderen bij te staan in de gebieden die getroffen zijn door noodsituaties. Maar liefst 535 miljoen kinderen zijn het slachtoffer van oorlog, hongersnood of natuurgeweld, zegt Unicef. De organisatie streeft er naar om zo snel mogelijk te voorzien in de meest levensnoodzakelijke zaken, zoals voeding, geneesmiddelen en water. Maar ook onderwijs, bescherming en heropbouw zijn essentieel. 

30 voor 300.000

Daarom doet Unicef nu een oproep aan bedrijven onder de slogan "30 bedrijven voor 300.000 euro" om geld in te zamelen in de bedrijfswereld. Geert Cappelaere, regionaal directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, vindt het belangrijk dat fondsen onmiddellijk beschikbaar zijn om binnen de 24 u ter plaatse te kunnen zijn. 

Het "30 voor 300.000" initiatief kan alvast rekenen op de steun van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Pieter Timmermans, CEO van het VBO zegt : "Als bedrijfswereld voelen we ons nauw betrokken bij de steeds grotere noden van kinderen in noodsituaties wereldwijd. We willen de waarden waarvoor we staan tastbaar maken met deze actieve steun aan Unicef".

Meest gelezen