Belga

Vrijgesproken moeder in beroep toch veroordeeld voor mishandeling baby

Een vrouw uit Wielsbeke is door het hof van beroep te Gent veroordeeld tot 18 maanden cel voor de mishandeling van haar 2 maanden oude baby. 

Het meisje werd in 2014 binnengebracht in het ziekenhuis van Waregem omdat ze last had van vastzittende slijmpjes. Daar ontdekte een kinderarts een schedelfractuur, 6 gebroken ribben, breuken aan beide onderbenen en dijbenen en aan een sleutelbeen. Eerder had Kind en Gezin ook al opmerkingen gemaakt over een gezwollen kaak, blauwe plekken en een verdikking aan het sleutelbeen. 

De correctionele rechtbank in Kortrijk had de ouders eerst vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs. De ouders ontkenden toen alle aantijgingen en de leugendetector kon hen niet op onwaarheden betrappen. Ook de mensen van het tehuis waar het kindje verbleef, pleitten in het voordeel van de ouders. 

Maar het parket van Kortrijk tekende beroep aan tegen het vonnis. Er werd bijkomend buurtonderzoek gevoerd waaruit bleek dat de baby enkel krijste wanneer de vader niet thuis was. In die periode verbleef het meisje steeds bij haar ouders, op een bezoek bij haar opa na. Een van hen moet dus de slagen toegebracht hebben. 
Uit een psychologische test bleek dat de moeder een agressieprobleem had en weinig of geen betrokkenheid tegenover haar kind toonde.

Het hof in Gent veroordeelde de moeder tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 600 euro. De vader blijft vrijgesproken. 

Meest gelezen