ACV Openbare Sector staakt niet mee op 10 oktober

De christelijke vakbond ACV Openbare Sector staakt niet mee op 10 oktober. Dat heeft de bond aangekondigd in een persbericht. De staking is een initiatief van de socialistische overheidsvakbond ACOD.

ACV Openbare Sector groepeert de verschillende afdelingen in de overheidssector. Het gaat dan concreet om de overheidsdiensten, De Lijn, de NMBS, het onderwijs, enzomeer.

Dat het ACV beslist heeft om niet mee te staken, is geen verrassing. Verschillende afdelingen hadden dat al aangegeven en nationaal voorzitter Marc Leemans zei onlangs ook in "De zevende dag" dat het ACV wellicht niet zou staken. “We denken niet dat een staking de goede manier is om de regering op het rechte spoor te brengen”, klonk het.

De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat dus wél actievoeren op 10 oktober, de dag dat premier Charles Michel (MR) zijn regeerverklaring aflegt. Met de nationale "reactiedag" willen ze protesteren tegen het regeringsbeleid. Volgens de vakbond gaat de regering met de hakbijl te werk in de openbare sector door te besparen op investeringen, pensioenen en budgetten.

Meest gelezen