Belga

Agent verdacht van lekken info aan betrokkenen terreurdossier

Een Brusselse politieagent wordt ervan verdacht vertrouwelijke informatie te hebben gelekt aan mensen betrokken in een terreurdossier. Dat schrijft La Dernière Heure. De man is nu aangehouden op verdenking van schending van het beroepsgeheim en corruptie. Dat bevestigt het Brusselse parket. 

In Brussel wordt een politieagent ervan verdacht vertrouwelijke informatie te hebben gelekt aan mensen betrokken in een terreurdossier. De agent uit de zone Brussel-Noord zou berichten via de berichtendienst Whatsapp gestuurd hebben. Het gaat evenwel niet om lekken binnen een terreurdossier dat betrekking heeft op gepleegde aanslagen. Over welk dossier het dan wel gaat, is nog niet duidelijk. 

De politiezone Brussel-Noord startte zelf een onderzoek naar de man, nadat ze op de hoogte raakten van de lekken. Daarop heeft de politiezone Comité P op de hoogte gebracht, dat toezicht houdt op de politiediensten. 

Sinds juni 2017 loopt er een gerechtelijk onderzoek bij het Brusselse parket. Maandag werd de man aangehouden op verdenking van schending van het beroepsgeheim en corruptie. Dat zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. "De politieagent zit in de cel omdat hij zich zou schuldig gemaakt hebben aan schending van het beroepsgeheim door onder meer informatie die geheim is, door te geven." 

Meest gelezen