Apple CEO Tim Cook vindt dat de "Dreamers" moeten blijven

Tijdens een interview met de Amerikaanse zakenzender Bloomberg haalde de CEO van Apple ,Tim Cook, uit naar het beleid van Trump. Cook vindt het niet kunnen dat Trump de zogenoemde "Dreamers" het land wil uitzetten. "Dreamers" zijn als kind met hun ouders illegaal naar Amerika gekomen.

Het interview met Tim Cook vond plaats in het kader van de Global Business Forum, een bijeenkomst van regeringsleiders en CEO's. Die worden om de beurt geïnterviewd over actuele thema's. Tim Cook, die samen met Bloomberg oprichter Micheal Bloomberg werd geïnterviewd, kreeg vragen over migratie. Daarin zei hij dat migratie een van de belangrijkste thema's van dit moment is.  "Migratie raakt onze Amerikaanse waarden, want het gaat over wie we zijn", zei Cook. 

Dit gaat niet over politiek, maar over menselijke waardigheid

Tim Cook, CEO Apple

250 Dreamers werken voor Apple

Cook vindt dat de "Dreamers" een kans moeten krijgen in Amerika en is ook van plan om er alles aan te doen zodat ze kunnen blijven. Toen hij het had over de 250 "Dreamers" die voor Apple werken, werd hij emotioneel. "Bij Apple zijn er velen die naar Amerika zijn gekomen toen ze amper 2 jaar oud waren. Zij hebben zelf niet beslist om naar hier te komen. Ze kennen alleen Amerika. Dit is hun thuisland. Zij houden zielsveel van dit land. Als ik ze hoor praten over Amerika, dan hoop ik dat iedereen van dit land houdt zoals zij", voegde hij gepassioneerd toe.

Cook vindt dat het ook logisch is dat ze als Amerikanen worden behandeld, omdat ze in het land bijdragen en belastingen betalen.  

Cook wil een ander migratiebeleid

Maar hij bleef daar niet bij. Over migratie heeft hij ook een duidelijke mening. "Als ik staatsleider was, dan zou ik heel hard inzetten op migratie. Dan wil ik dat iedereen die slim is naar mijn land komt. Want slimme mensen creëren jobs. En jobs creëren welvaart waar iedereen beter van wordt", zei Cook.

Hij verwees ook naar zijn bezoek naar Ellis Island, de plaats waar de migranten op het einde van de 19e eeuw toekwamen waanneer ze voet aan wal zetten in Amerika. Daar wilde hij zelf voelen hoe het is om als migrant toe te komen in een vreemd land. Net zoals zijn familie die lang geleden als migranten in Virginia toekwamen om een nieuw leven op te bouwen.

Naast Cook hebben 400 bedrijfsleiders, waaronder de CEO's van Google, Facebook, Microsoft en Amazon, een brief ondertekend waarin ze Trump oproepen om het DACA-programma niet te schrappen. De DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) is een maatregel die door Obama in het leven werd geroepen. Die zorgde ervoor dat 800.000 illegalen of "dreamers" in het land mochten blijven.  

Meest gelezen