Bestelwagen rijdt in op file E34, bestuurder overlijdt met smartphone in de hand

Vanmorgen is een dodelijk ongeval gebeurd op de E34 in Zandhoven. Een 40-jarige Poolse bestuurder van een bestelwagen is er ingereden op een file. De man was volgens de Wegpolitie mogelijk afgeleid door zijn smartphone, want toen de hulpdiensten zijn dood vaststelden had hij het toestel nog vast.

Het ongeval is iets voor 8 uur vanmorgen gebeurd op de E34 richting Antwerpen. De bestelwagen is ingereden in de staart van een file die aan het vormen was bij het knooppunt met de E313 in Ranst. De 40-jarige bestuurder van de bestelwagen heeft de file te laat opgemerkt. Hij heeft nog geremd en is nog wat uitgeweken naar rechts, maar is toch ingereden op een tankwagen. De bestuurder overleefde de klap niet.

Volgens de Wegpolitie was de man wellicht afgeleid door zijn smartphone, want toen de hulpdiensten zijn overlijden hebben vastgesteld, had hij het toestel nog in de hand.  "Geschat wordt dat tussen 5 procent en een kwart van alle dodelijke verkeersongevallen te wijten is aan het gebruik van de smartphone", zegt Stefan Willems woordvoerder van VIAS Institute, het vroegere BIVV.

In Europa vallen er elke dag 16 doden in het verkeer door het gebruik van de gsm achter het stuur. Lees meer in het artikel dat hier naast hangt.

(lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Afgelopen zomer heeft VRT NWS uitgebreid aandacht gegeven aan het gebruik van de smartphone achter het stuur. U kunt de "Terzake"-reportage van toen daarover hieronder herbekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen