Personeel Oleon keurt akkoord goed en gaat morgen opnieuw aan het werk

Bij het chemiebedrijf Oleon in Ertvelde hebben werknemers het akkoord tussen vakbonden en directie goedgekeurd. Sinds maandagavond lag het bedrijf stil door een staking. Morgenochtend gaat het personeel opnieuw aan de slag.

Gisteravond werd er een voorakkoord gesloten tussen de directie en de vakbonden. Volgens het akkoord worden drie dagen collectieve arbeidsduurvermindering toegekend en er is sprake van een beperkte loonsverhoging.  Deze namiddag heeft 85 procent van de werknemers het akkoord  goedgekeurd.

"Het signaal bij de directie is aangekomen, het personeel reageert heel tevreden", zegt Sylvia Van Goethem van ACLVB. In een persbericht zegt de directie tevreden te zijn "dat er een akkoord is en dat dit zo ruim gedragen wordt. Wij zijn verheugd dat de fabriek zal worden heropgestart, zodanig dat wij onze normale werkzaamheden kunnen hervatten".

Sinds maandagavond lag de band stil bij het bedrijf in Ertvelde, dat 300 werknemers tewerk stelt.  Morgenochtend gaat het personeel opnieuw aan de slag.

Meest gelezen