Coucke wordt meerderheidsaandeelhouder van Nederlandse skihallenuitbater  

Ondernemer Marc Coucke investeert bijna 12 miljoen euro in de Nederlandse skihallenuitbater SnowWorld. Met de investering, die gebeurt via zijn investeringsmaatschappij Alychlo, krijgt hij 64 procent in handen van het beursgenoteerde bedrijf uit Zoetermeer.

Zijn investeringsmaatschappij telt 9,50 neer euro per aandeel voor bijna 1,26 miljoen aandelen. Tot nu toe waren die aandelen in handen waren van de oprichter van het bedrijf Koos Hendriks. Hij behoudt 10 procent, het belang van Coucke stijgt daarmee van 24 procent naar 64 procent.     

"SnowWorld is een fantastisch bedrijf met heel veel mogelijkheden. Ik ben zeer verheugd met deze overname", schrijft Coucke in een persbericht.     

De Belgische ondernemer is nu verplicht een overnamebod uit te brengen op de resterende aandelen, maar daarover is nog niets bekendgemaakt. De 9,50 euro die hij nu betaalt, ligt wel onder de prijs van het aandeel donderdag bij sluiting van de beurs van Amsterdam (10,05 euro).

"Coucke als ideale partij"

Koos Hendriks ziet in Coucke de ideale partij om SnowWorld aan over te dragen. "Ik heb inmiddels een leeftijd bereikt waarbij het verstandig is een andere rol binnen SnowWorld te gaan vervullen. Ik ben ervan overtuigd dat Marc Coucke SnowWorld naar een nog hoger niveau zal tillen", reageert hij.     
Hendriks blijft CEO, maar de bedoeling is om voor 1 maart 2018 een nieuwe aan te trekken. Na die wissel plant Hendriks wel aan te blijven als adviseur, om te waken over het concept en uitbreidingen te begeleiden.     

De effectieve overdracht van de aandelen vindt plaats na instemming van SnowWorlds huisbankier.

Meest gelezen