Video player inladen...

Eerste pop-upkapel ingewijd: "Zo brengen we de kerk écht tot bij de mensen"

In Turnhout is de eerste pop-upkapel van ons land ingewijd. Met dit initiatief wil het bisdom Antwerpen letterlijk "de kerk dichter bij de mensen brengen". De kapel is gemaakt door leerlingen houtbewerking van het VTST in Turnhout.

De pop-upkapel is officieel ingezegd door Lieven Snyers, deken van dekenaat Kempen-Oost, die het project heeft gefinancierd. De kapel is er gekomen op initiatief van het bisdom Antwerpen, CCV Antwerpen en IJD-jongerenpastoraal Antwerpen.  Leerlingen houtbewerking van het VTST in Turnhout hebben de kapel vorm gegeven.

Het Antwerpse bisdom wil met dit initiatief tegemoet komen aan de vraag van paus Franciscus om "als christenen op straat te gaan en mensen te ontmoeten". De Kerk moet de verbinding actief opzoeken, vindt hij.  Jezuïet Walter Ceyssens maakte de vage plannen concreet. 

De pop-upkapel is na de officiële inzegening nu klaar voor gebruik. Een school, een ziekenhuis, een markt, een scoutskamp of een andere evenement: wie interesse heeft, kan de kapel "huren". Dat er muziek zit in zo'n initiatief, bewees een kleinschalige pop-upkapel in Leuven, waar studenten tijdens de blokperiode in juni 2015 een kaarsje konden gaan branden op de goede afloop van hun examens.

Meest gelezen