Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Google koopt onderdeel van smartphonemaker HTC over

De Amerikaanse technologiereus Google koopt een deel van de Taiwanese smartphoneproducent HTC over. Het moederbedrijf van Google legt daarvoor 925 miljoen euro op tafel. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Beide technologiebedrijven hebben een akkoord bereikt. Volgens HTC kan de verkoop al begin 2018 rond zijn. Met het akkoord zal Google een niet-exclusieve licentie verkrijgen voor intellectuele eigendom van HTC. Ook stappen 2.000 ingenieurs van de smartphonetak van HTC over naar Google. Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal gaat het om het team dat Google hielp de Pixel-smartphone te ontwikkelen.

Google had HTC ingehuurd om de Pixel, een smartphone uit het duurdere segment, te produceren. Met het toestel wou Google de concurrentie met onder andere de iPhone van Apple opvoeren. Nieuwe modellen van de Pixel worden verwacht begin oktober. Minstens enkele daarvan zal HTC leveren.     

Het Taiwanese bedrijf was een van de pioniers in de smartphonemarkt, maar heeft het moeilijk om de concurrentie aan te gaan met Chinese rivalen Huawei, ZTE en Xiaomi en met de Zuid-Koreaanse marktleider Samsung. Ondanks eerdere speculatie, blijft HTC wel actief als smartphonemaker. Zo zou het bedrijf zelfs werken aan een nieuw topmodel. Ook houdt HTC vast aan de virtual reality, met de bril Vive.

Meest gelezen