Gran Canaria geteisterd door hevige bosbranden

Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, wordt sinds gisteren geteisterd door hevige bosbranden. Honderden brandweermannen trachten de vlammen onder controle te krijgen. Meer dan achthonderd bewoners zijn hun huizen moeten ontvluchten.

De brand ontstond gisterenmiddag nabij het hoogste punt van het bergachtige eiland. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak precies is,  maar door de droogte van de afgelopen weken en de harde wind, verspreidde het vuur zich razendsnel. De brand zou al meer dan 2.000 hectare in de as hebben gelegd. 

De inwoners van de districten Cruz, Lagunetas, Cueva Grande en Caleteras werden opgeroepen om de omgeving onmiddellijk te verlaten. Intussen zijn al meer dan 800 mensen hun huizen ontvlucht. Ook een luxehotel moest volledig worden ontruimd, toen het volledig omsingeld dreigde te worden door het vuur. Zo'n honderd gezinnen worden opgevangen in twee opvangcentra op het eiland. 

Honderden brandweermannen trachten sinds gisteren om de brand onder controle te krijgen. Er werden ook elf vliegtuigen ingezet om te helpen blussen, maar de brand lijkt voorlopig nog niet onder controle. Lokale autoriteiten beschrijven de bosbrand als een "catastrofe", maar er zijn alsnog geen gewonden gemeld.

Meest gelezen