Inbrekers stelen voor meer dan 50.000 euro materieel van brandweer Aat

Dieven hebben vannacht ingebroken in een opslagplaats van de brandweer van Aat. Ze stalen er brandweermaterieel ter waarde van meer dan 50.000 euro, aldus commandant Olivier Lowagie van de hulpverleningszone Wallonie Picarde. Het gebouw was niet voorzien van een alarm, aldus de commandant.

Het interventiematerieel (kettingzagen, stoomgeneratoren en medisch materiaal) bevond zich in een bestelwagen die in het gebouw gestationeerd was. Het voertuig werd vanochtend teruggevonden in Brugelette, op een zevental kilometer van Aat.

Het wetenschappelijk labo van de federale politie van Doornik kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De criminelen probeerden hun sporen te wissen door een brandblusapparaat leeg te spuiten in het voertuig.

Meest gelezen