Videospeler inladen...

Majd Khalifeh: "Bij de Chiro is een hele wereld voor me opengegaan"

De VRT-journalist Majd Khalifeh heeft in "De afspraak" teruggeblikt op zijn tijd bij de jeugdbeweging in Broechem. Khalifeh doet in zijn boek "Herboren, hier komt een nieuwe Belg" het relaas over hoe hij Belg is geworden.

"Je belandt in een oervlaams dorp in een asielcentrum in Broechem. Je gaat er wekenlang tussen de bushalte en het asielcentrum. Niemand zegt goeiedag. De Vlaamse cultuur is heel gesloten", zegt Majd Khalifeh in "De afspraak".

"Toen ik toevallig de Chiro leerde kennen, opende een hele wereld voor mij. Je staat dan in contact met de menselijke kant van de Vlaamse cultuur. Dan begin je te leren lachen op zijn Vlaams, boos zijn op zijn Vlaams en spelen op zijn Vlaams. Blijkbaar was ik de eerste jongere uit het asielcentrum bij de jeugdbeweging", besluit Khalifeh.

Meest gelezen