Video player inladen...

Meerderjarige pester riskeert gevangenisstraf voor wurgingsfilmpje met 13-jarige

Een 20-jarige pester riskeert een gevangenisstraf voor het filmpje waarin te zien is hoe de keel van een 13-jarige jongen dichtgeknepen wordt. Het Openbaar Ministerie vraagt een celstraf van 14 maanden voor onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen en verwondingen. De verdediging vraagt de vrijspraak. 

In juni dook op sociale media een filmpje op waarin drie pesters de keel van een 13-jarige jongen dichtknepen waardoor hij even bewusteloos was. Nadien duwden ze het slachtoffer in het kanaal. De drie hadden het filmpje zelf opgenomen en verspreid. 

Uit het filmpje kon de politie al snel twee jongens van 15 en 16 uit Sint-Katelijne-Waver en Putte en een 20-jarige uit Mechelen als verdachten identificeren. De meerderjarige werd aangehouden op verdenking van foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige. Hij zit sindsdien in de cel. De straffen op foltering van een minderjarige gaan van 3 tot 28 jaar cel. 

Het Openbaar Ministerie vordert 14 maanden cel voor onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen en verwondingen. De verdediging vraagt de vrijspraak. Het slachtoffer zou volgens hen toestemming gegeven hebben en de verdachte zou de jongen maar even in bedwang gehouden hebben en gestopt zijn toen hij zag dat het slachtoffer niet meer wou. 

Advocaat slachtoffer: "Gevolgen zijn heel extreem voor hem"

Tim Smet, advocaat van het slachtoffer, zegt dat de gevolgen voor het slachtoffer tot op de dag van vandaag groot zijn. "Hij moet nog altijd naar de psychiater gaan, heeft nog nachtmerries, is van school moeten veranderen. Niet alleen de feiten zelf blijven hem dagelijks raken, maar ook het feit dat de beelden blijven circuleren op internet."

Meest gelezen