"Sportieve ouderopvang" moet meer ouders aan het sporten krijgen

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) wil met "sportieve ouderopvang" ouders aan het sporten krijgen terwijl zoon- of dochterlief aan het trainen is in de sportclub. Het initiatief bestaat al in Maldegem maar Muyters wil het promoten over heel Vlaanderen.

Bijna 60 procent van de Vlaamse gezinnen slaagt er niet in de norm van een halfuur sporten per dag te halen. Toch sport in 95 procent van de gezinnen minstens één gezinslid. Dat gezinslid kan de perfecte ambassadeur zijn om de andere leden van het gezin mee aan het bewegen te krijgen.
In Maldegem hebben ze dat goed begrepen. In plaats van aan de zijlijn te blijven staan, of in de kantine te zitten, krijgen de ouders daar de kans om zelf te sporten. In Dilbeek gebeurt het omgekeerde. Daar wordt een sportief aanbod voorzien voor kinderen terwijl hun ouders sporten.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters steunt dergelijke initiatieven en heeft nu 9 voorbeelden gebundeld in een brochure voor sportclubs. Die brochure is terug te vinden via deze link.

Meest gelezen