AP

Lady Gaga trekt haar staart in: geen proces tegen Radio Gaga

De Amerikaanse superster verzet zich niet langer tegen het gebruik van de naam Radio Gaga. Het Canvas tv-programma wilde die naam een Europese bescherming geven, nu het format verkocht is aan Nederland, Spanje en Denemarken. Eerder tekende Lady Gaga daar nog bezwaar tegen aan.

De makers van Radio Gaga schrokken zich een hoedje toen eerder deze week een brief van Lady Gaga op de mat viel. Ze verzette zich tegen het gebruik van de naam Radio Gaga omdat er gevaar was voor "verwarring, onbillijk voordeel en schade aan haar vermogen."

Omdat het tv-format verkocht is aan Denemarken, Spanje en Nederland wilden de makers de bescherming van de naam uitbreiden van de Benelux tot heel Europa. Op welke manier Lady Gaga dat te weten kwam is onbekend, maar ze vond dat haar belangen daarmee geschaad werden. Volgens sommige juridische experts was de kans dat ze in dit geschil gelijk zou halen redelijk groot. 

Maar al even verrassend trekt Lady Gaga haar verzet nu weer in. Naar de reden daarvoor kunnen de makers enkel gissen. Wel hebben twitteraars vanuit Vlaanderen massaal gereageerd toen het nieuws vorige week bekend raakte. Maar of dat een rol heeft gespeeld bij de nieuwe beslissing van Lady Gaga is niet duidelijk.

VRT

Meest gelezen