Image supplied by FilmStills.net

I'll be back: Linda Hamilton keert na 25 jaar terug als Sarah Connor

Actrice Linda Hamilton keert na 25 jaar terug als actieheld Sarah Connor in de "Terminator"-franchise. Ze werkt voor de zesde film samen met Arnold Schwarzenegger en James Cameron. Dat schrijft de Hollywood Reporter.

Ze is intussen 60 jaar, maar Hamilton heeft na haar iconische rol in
"The terminator" (1984) en "Terminator 2: judgement day" (1991) nooit echt stilgezeten. Hamilton vertolkte nadien wel vooral rollen in talloze
tv-series. Ze keert nu terug als Sarah Connor (die het voor zoon John
Connor opneemt tegen helse robots).

Haar comeback is een enorm statement

De nieuwste film - voorlopig titelloos - is een vervolg op "Judgement day" en de voorbode van een heuse trilogie. Cameron is producer en Tim Miller staat in voor de regie. "Sarah Connor was indertijd héél belangrijk als gender- en actieheld. Haar comeback is een enorm statement", zegt Cameron die zelf kortstondig getrouwd was met Hamilton in de jaren 90. Hij wil dat de actrice opnieuw een voorbeeld wordt. "Er zijn 50 en 60 jaar oude mannen die moordmachines spelen, maar geen enkele vrouw."

Hamilton leende nog haar stem aan de vierde "Terminator"-film, "Salvation". In vroegere interviews gaf ze echter aan dat "twee films voldoende was en dat er altijd mensen zijn die het concept proberen uit te melken". De actrice heeft zich nu blijkbaar bedacht.  

©TriStar Pictures/Courtesy Everett Collection

Meest gelezen