Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Speciale aanklager eist documenten van Witte Huis

De speciale aanklager in het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Robert Mueller, draait de duimschroeven aan. Hij heeft bij het Witte Huis een uitgebreide reeks documenten en e-mailgesprekken opgevraagd, onder meer over het ontslag van FBI-directeur James Comey. Dat schrijven de New York Times en de Washington Post.

Mueller heeft gegevens en documenten opgevraagd rond dertien punten. Behalve in het onverwachte ontslag van FBI-directeur Comey in mei, is Mueller onder andere nog geïnteresseerd in het aan de kant zetten van de in opspraak gekomen veiligheidsadviseur Michael Flynn, maar ook in de ontmoeting die Donald Trump had met de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov en waarin de Amerikaanse president geheime informatie zou hebben vrijgegeven.

Ty Cobb, de advocaat die Trump heeft ingehuurd om het Rusland-onderzoek te behandelen, is op dit moment bezig om alle gevraagde info te verzamelen. "We geven onze volledige medewerking. Meer kan ik niet zeggen", zegt Cobb.

Meest gelezen