Thaise vissers protesteren tegen Europese Unie

Zo'n drieduizend Thaise vissers hebben in Bangkok geprotesteerd tegen de strenge regulering die hen wordt opgelegd door de Europese Unie.

Thaise vissers hebben in Bangkok geprotesteerd tegen de strenge regulering die hen wordt opgelegd door de Europese Unie. Die kwam er  in 2014 na berichten over mensenrechtenschendingen. De industrie zette illegale migranten in en maakte zich ook schuldig aan milieu-inbreuken. 

In 2015 dreigde Europa ermee de visexport van Thailand naar de EU stop te zetten indien de misbruiken niet zouden worden aangepakt.  De Thaise overheid hield een strikter toezicht op de visindustrie met enorme financiele verliezen tot gevolg.

we willen dat de EU de strenge regulering herziet

Mongkhon Sukcharoenthana, Nationale Vissersassociatie Thailand

Europese regels zijn onnodig streng

De vissersassociatie ontkent dat er illegale migranten werken op de vissersboten. Ze vindt dat de europese regels oneerlijk en onnodig streng zijn. Maar niemand durft de wet te overtreden en het risico lopen zijn licentie kwijt te spelen, klinkt het nog.

Meest gelezen