Video player inladen...

Tina Maerevoet neemt "afscheid"

Actrice Tina Maerevoet mist haar vader nog altijd, zo zei ze in het praatprogramma Van Gils & gasten. Hij overleed aan een asbestvergiftiging. Op haar rug heeft Tina een tattoo laten aanbrengen van zijn gestileerde handtekening. Zo is hij nog altijd bij haar. Nu, twee jaar later, komt er ook een creatieve oplossing, "Slaapwel Frank".  

Eerst was er een kortfilm voor kinderen, "Slaapwel Frank", over hoe een jongetje de dood van zijn huisdier verwerkt. Hij doet dat met veel fantasie. Op basis van de film schreef Tina Maerevoet, bekend als Pauline in "Thuis", een theatertekst voor kinderen vanaf vijf jaar.

Tina speelt zelf de rol van Stine, de zus van Rudi, die ook in de theaterversie zijn huisdiertje kwijt raakt. De dode hamster is een metafoor voor elk verlies dat een kind kan ervaren. Ook zijn oma is overigens gestorven. Stine gaat een heel eind mee in hoe Rudi het gemis verwerkt.

Boodschap van "Slaapwel Frank" is dat alle troost moet kunnen. Of je nu in de hemel gelooft, of in de sterren, of nog iets anders, elke verwerking is prima. Vanaf 1 oktober in de culturele centra.  

Meest gelezen