Video player inladen...

Trump steekt loftrompet over onbestaande land "Nambia"

Verwarring in de Verenigde Naties. Tijdens een lunch met verschillende Afrikaanse leiders in New York heeft de Amerikaanse president Donald Trump de gezondheidszorg in Nambia geprezen. Eén probleem: het land Nambia bestaat niet.

Tijdens de lunch, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN in New York, prees Trump de verwezenlijkingen van verschillende Afrikaanse landen. "In Guinee en Nigeria hebben jullie een verschrikkelijke ebola-epidemie bestreden”, zei de president, waarop hij de loftrompet stak over de "zelfvoorzienendheid van het zorgstelsel in Nambia".

Het Witte Huis maakte later duidelijk dat de president doelde op Namibië. Ten tijde van de ebolacrisis in 2014 heeft dat West-Afrikaanse land een hervorming van zijn gezondheidszorg doorgevoerd, om een catastrofe zoals in andere Afrikaanse landen te vermijden. 

De sociale media bleek echter onverbiddelijk voor Trumps vergissing.

Video player inladen...

Meest gelezen