Zanger Cees Bergman van Nederlandse popgroep Catapult overleden

Zanger, liedjesschrijver en muziekproducent Cees Bergman is overleden. Bergman, bekend van Nederlandse popgroepen als Catapult en Rubberen Robbie, stierf op 65-jarige leeftijd in het Zuid-Hollandse dorp Leimuiden. Hij stierf aan de gevolgen van kanker.

De band Van Beukenstein, waar hij de laatste jaren in zat, maakte het overlijden bekend. Bergman schreef ook tientallen liedjes, voor André Hazes bijvoorbeeld "'n Beetje verliefd". Hij schreef ook voor Patricia Paay en Rita Hovink.

Midden jaren zeventig had hij met de band Catapult hits als "Let Your Hair Hang Down" en "Seven-Eleven." Catapult bestond van 1973 tot en met 1979.

Met de band The Monotones scoorde hij een hit met "Mono". En met de muziekformatie Rubberen Robbie, scoorde in 1981 een nummer 1-hit met "De Nederlandse sterre die strale overal.” 

Bergman nam ook zijn eigen succes op de hak in "'n Beetje verziekt" (De Hazes-Medley). In zijn Cat Music-studio deed Bergman ook de zangpartijen voor de act Ome Henk, met hits als "Op de camping" uit 1995. Ome Henk is erg populair bij jongeren.

Meest gelezen