Video player inladen...

Zoektocht naar overlevenden aardbeving Mexico duurt voort

In Mexico-Stad zijn 52 mensen levend onder het puin vandaan gehaald, anderhalve dag na de zware aardbeving. Er liggen nog altijd mensen levend onder de ingestorte gebouwen. Met man en macht wordt gezocht naar een meisje dat levend onder het puin van haar ingestorte school ligt.

Honderden militairen, politieagenten en vrijwilligers zijn al uren bezig met de zoektocht naar overlevenden onder het puin van een lagere school in Mexico-Stad. De school is volledig ingestort. Er zijn al 25 lichamen geborgen: 21 kinderen en vier volwassenen. Elf mensen konden levend van onder de brokstukken worden gehaald.

Nog drie mensen zijn vermist, maar er is hoop om één meisje levend terug te vinden. Met een warmtecamera kon het meisje gelokaliseerd worden. Eén reddingswerker zegt tegen lokale media dat hij met haar heeft kunnen spreken. Maar de reddingsoperatie verloopt traag. Na uren graven zijn hulpverleners er nog niet in geslaagd om het meisje te bevrijden. 

Bij gelijkaardige reddingsoperaties in heel Mexico zijn al 52 mensen levend van onder het puin vandaan gehaald. Tientallen gebouwen zijn ingestort, in de hoofdstad alleen al liggen meer dan 50 gebouwen in puin.

Dodentol stijgt

De burgemeester van Mexico-Stad zegt dat de dodentol in de hoofdstad is opgelopen van 100 naar 115. Daarmee komt het totaal aantal slachtoffers op 245.

Het gaat om de zwaarste aardbeving in Mexico sinds die van 1985, dag op dag 32 jaar geleden. Het land wordt wel vaker getroffen door aardschokken, want het ligt op een erg gevoelige plaats, net als andere landen in Latijns-Amerika en de Amerikaanse staat Californië.

Meest gelezen