"Dit gedrag zou je eerder van een hond dan van een kat verwachten"

Het lijkt allemaal erg mysterieus, maar het internet houdt er duidelijk van. Intussen keken al bijna 10 miljoen mensen naar een filmpje van een begrafenis van een Maleisische man waarop plots een kat opduikt. Die begint onder meer te graven in het zand van het graf en geeft duidelijk aan dat ze niet wil vertrekken. Tot verbazing van de aanwezigen.

De kleinzoon van de overleden man, Ismail Mat, publiceerde het filmpje op Facebook:

Kleinzoon Soffuan CZ: "Plots dook er een witte kat op die rond het graf begon te lopen. Mijn grootvader was een liefhebber van katten."

"Voor ons was de aanwezigheid van die kat opmerkelijk, omdat ze het graf niet wilde verlaten op het moment dat wij vertrokken. Ook al probeerden sommige familieleden de kat te verwijderen door aan haar poten te trekken, toch weigerde ze te gaan."

"De kat is geen huisdier dat we kennen. Ze moet ergens nabij de moskee een vaste stek hebben, omdat meerdere mensen het dier verschillende keren rond het gebouw opgemerkt hebben."

Anita Kelsey, gespecialiseerd in het analyseren van het gedrag van katten, zag volgende uitleg op nieuwswebsite The Telegraph: "Het is vrij ongebruikelijk dat een kat dit doet. Maar ik ben opgehouden verbaasd te zijn over welk dierlijk gedrag dan ook. Het lijkt me duidelijk dat de kat iets gezien heeft dat begraven werd waar ze ook bij zou willen zijn."

"Katten kunnen heus wel rouwen om het verlies van iemand dierbaar. Dat kunnen ze op verschillende manieren uiten. De manier waarop deze kat dat doet, zou je toch eerder verwachten bij een hond."

Meest gelezen