AFP

18-jarige verdachte van aanslag in Londense metro beschuldigd van poging tot moord

De Britse justitie heeft een achttienjarige verdachte van de aanslag in de Londense metro beschuldigd van poging tot moord. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Bij de aanslag met een zelfgemaakt explosief vielen op 15 september dertig gewonden. 

De achttienjarige Ahmed Hassan wordt aangeklaagd voor "poging tot moord op de reizigers op de District Line op 15 september", aldus Scotland Yard. Daarnaast wordt hij beschuldigd van het veroorzaken van een ontploffing met de chemische stof TATP, met de bedoeling levens in gevaar te brengen, meldt de politie nog.  

Hassan, naar verluidt een Iraakse vluchteling, werd afgelopen zaterdag gearresteerd aan de haven van Dover, het vertrekpunt van de ferry naar Frankrijk. Hij verschijnt vandaag voor de rechter. Drie andere verdachten van de aanslag blijven aangehouden, maar zijn nog niet officieel beschuldigd.

Meest gelezen