Video player inladen...

Arno is voortaan ereburger van Brussel

Artiest Arno Hintjens wordt geëerd met het ereburgerschap van de stad Brussel. Hij kreeg de titel uit handen van burgemeester Philippe Close en schepen van Cultuur Karine Lalieux. Ze huldigen hem als voorbeeld van de Brusselse humor en gastvrijheid. En ook omdat hij de stad verdedigde toen president Trump zich er laatdunkend over uitliet.

Arno - officieel Arnaud Hintjens - is een geboren en getogen Oostendenaar, maar hij woont al vijfendertig jaar in Brussel. Zijn liefde voor de stad klinkt door in verschillende van zijn liedjes. In 2005 bracht hij het album 'Live in Brussels' uit met muziek van een concert in de Ancienne Belgique. En in 2010 volgde  'Brussld' , een themaplaat die helemaal gewijd was aan zijn stad.

We zijn hier godverdomme met ons gat in de boter gevallen, vent!

Open brief aan president Trump

Toen Donald Trump Brussel vorig jaar 'a hellhole' (een hellegat) noemde, gaf Arno de Amerikaanse president meteen lik op stuk in een open brief: "Eerlijk gezegd denk ik niet dat ge al vaak in Brussel geweest zijt. De stad is misschien wel lelijk, ja. Maar we zijn hier godverdomme met ons gat in de boter gevallen, vent."

VRT

Die spontane liefdesverklaring heeft zeker meegespeeld bij de erkenning die hem nu te beurt valt. Arno kreeg een medaille en een oorkonde uit handen van burgemeester Close en schepen van cultuur Lalieux. Hij werd ook geprezen als voorbeeld van Brusselse humor en gastvrijheid. 

Eerbetoon

Op de vraag welk gevoel zo'n eerbetoon geeft, gaf Arno een onverwacht antwoord : "Een cerebrale erectie. Hier in mijn kop. Het is ver van mijn kont, ik moet er niet op zitten."

En hoe de Oostendenaren hierop gaan reageren, daar ligt hij niet wakker van: "Ik weet het niet, maar nu denk ik niet. Weet je waarom ik nu niet denk?
De katholieke zusters worden daarvoor betaald. Om te denken. En ik niet."

Video player inladen...

Meest gelezen