yannick SAS=SAyS

Bozar hiphopt verder tot na de winter

Bozar heeft er een uitstekende zomer opzitten. Maar liefst 100.000 mensen bezochten het Brusselse paleis voor Schone Kunsten. Vier op de tien belangstellenden kwamen voor het festival "Yo", en "Brussels Hip-Hop Generations". De helft van die bezoekers was jonger dan 26. 

In Bozar en in een aantal Brusselse wijken waren er deze zomer extra activiteiten voor jongeren en kinderen, en die verlaagden de drempel enorm om ook eens binnen te stappen bij Bozar.  Opvallend element van "Yo" was bijvoorbeeld Bozar Open Air. De hele zomer lang kon je in de Baron Hortastraat, naast Bozar, terecht in een pop-up zomerbar en gebruik maken van een graffitimuur, een openluchtzwembad(je) en een skateramp.

Skate je warm

Die skateramp blijft al zeker staan tot de opening van de tentoonstelling Fernand Léger, februari volgend jaar. De kalender van de skateherfst en -winter vind je hier. Brussel is de tweede meest kosmopolitische stad in de wereld, met een echte stadscultuur. Dat zegt het World Migration Report. De ontmoeting tussen de hiphop-cultuur en Bozar is in die context extra belangrijk. 

yannick SAS=SAyS

Meest gelezen