belga

Britse acteur Colin Firth is nu helemaal Italiaan

Breedingly British. Zo noemen ze het specimen mensen waartoe acteur Colin Firth behoort. Hij speelt dan ook graag echt Britse karakters. Hij won een Oscar voor zijn vertolking in "The king's speech" en was te zien in "Bridget Jones". De brexit dreef hem weg uit Groot-Brittannië, de liefde voor Livia Giuggioli haalde hem definitief naar Italië. 

De 57-jarige Colin Firth is al twintig jaar getrouwd met de veel jongere filmproducente Livia Giuggioli en woont al jaren met haar in Italië. Ze hebben twee kinderen. Sinds vandaag is hij officieel Italiaan, meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken.  Firth maakte er nooit een geheim van dat hij dol is op het land van zijn vrouw. De brexit versnelde zijn wens om haar nationaliteit te hebben. 

Colin Firth begon te acteren in 1983 en raakte bij ons bekend in 1994 als mister Darcy in "Pride and prejudice". Later speelde hij bijrollen in "The English patient" en "Shakespeare in love".

In de serie "Bridget Jones" gaf hij gestalte aan iemand die opnieuw Marc Darcy heet. In "Girl with a pearl earring" speelde hij schilder Vermeer.  Tijdens de opnames van "Nostromo" leerde hij Livia kennen. 

Meest gelezen