Nog steeds 200 mensen vermist in Mexico

De reddingsoperaties in Mexico zijn al drie dagen bezig. Volgens de overheid zijn er al zeker 273 mensen overleden. Maar soms is er ook nog wat goed nieuws. Zo werden uit een ingestort schoolgebouw, waar een twintigtal kinderen stierf, ook 21 kinderen gered. Zo'n 200 mensen blijven nog steeds vermist.

De zoektocht naar overlevenden en het verzorgen van de gewonden blijft ook na drie dagen de hoogste prioriteit, zei president Enrique Peña Nieto. De minister van Binnenlandse Zaken deelde in een persbericht mee dat er 137 mensen zijn gestorven in de hoofdstad, 73 in de deelstaat Morales, 43 in Puebla, 13 in de deelstaat Mexico, zes in Guerrero en een in Oaxaca.  

Gisteren was er nog veel te doen om een meisje van 12 dat nog levend vast zou zitten in een schoolgebouw, maar dat verhaal klopt niet, zegt correspondent Edwin Timmer. "In die school zaten ongeveer 40 kinderen en een aantal volwassenen vast", vertelt Timmer. "21 kinderen en een aatntal volwassenen konden worden gered. De anderen kwamen helaas om."

"Op sociale media was er dan plots dat verhaal van dat meisje van twaalf dat nog zou vastzitten in het gebouw, maar nog wel in leven zou zijn. Nu blijkt dat dat meisje helemaal niet bestaat. Het leger heeft alle slachtoffers nog eens herteld en ze zijn nu zeker, er zit geen meisje meer in die school."

Meest gelezen