AFP or licensors

Israëlische luchtmacht voert raketaanval uit nabij luchthaven van Damascus

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben deze morgen van buiten het Syrische luchtruim twee raketten afgevuurd naar het zuidwesten van de internationale luchthaven van Damascus. Dat meldt de televisiezender Al Mayadeen. Het Israëlische leger geeft voorlopig geen commentaar op het bericht.

Op sociale media werd deze ochtend melding gemaakt van explosies in de Syrische hoofdstad. Volgens sommigen waren die het gevolg van een Israëlische aanval op een wapendepot nabij de luchthaven. Ook het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat er raketten zijn afgevuurd op een wapenopslagplaats van de Libanese Hezbollah.

De voorbije jaren zijn er meerdere luchtaanvallen geweest nabij de internationale luchthaven van Damascus, die aan Israël werden toegeschreven. In de buurt van de luchthaven zouden zich opslagplaatsen bevinden, waarin wapens liggen die van Iran op weg zijn naar Hezbollah, een aartsvijand van Israël.

Twee weken geleden zouden Israëlische gevechtsvliegtuigen ook een chemische wapenfabriek in de Syrische provincie Hama hebben aangevallen, vanuit het Libanese luchtruim. Daarbij zijn twee doden gevallen.

Meest gelezen