Man wordt onder de ogen van zijn zoontje gegrepen door een trein in Rumbeke

In Rumbeke is een man van 46 om het leven gekomen toen hij gegrepen werd door een trein. Het ongeval gebeurde voor de ogen van zijn zoontje. Mogelijk was de man verstrooid omdat hij aan het telefoneren was.

Volgens een getuige wandelde de man al telefonerend met zijn zoontje naar de overweg. Beiden hadden een fiets aan de hand. Hoewel de slagbomen neergingen en even later ook de aankomende trein een waarschuwingssignaal liet horen, stapte de man onverminderd verder.

Mogelijk was hij verstrooid, onderzoek moet dat uitmaken. Voor de ogen van zijn zoontje werd hij gegrepen door de trein. De man overleed ter plaatse, het jongetje bleef ongedeerd en werd opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

Een kleine honderd gestrande reizigers op de lijn Kortrijk-Brugge werden door de brandweer geëvacueerd en met bussen naar het station van Roeselare overgebracht. Door het ongeval is het treinverkeer onderbroken. Dat zal nog een hele tijd duren.

Meest gelezen