Nieuwe verdachte opgepakt van terreuraanslagen Barcelona en Cambrils

De Spaanse politie heeft een man opgepakt die medeplichtig zou zijn aan de zware terreuraanslagen in Barcelona en Cambrils ruim een maand geleden. Op 17 augustus kwamen 16 burgers om het leven, tientallen mensen raakten gewond. In Barcelona reed een busje in op de menigte toeristen op de Ramblas, in Cambrils probeerde een auto met terroristen hetzelfde te doen. Ze staken er ook mensen neer op straat.

De terreurcel was ook een bom aan het maken, maar die ging af in hun eigen schuilplaats in het dorpje Alcanar. De opgepakte man van 24, van Marokkaanse origine, zou de bestanddelen van de explosieven hebben gekocht, zegt de politie. Hij zou de daders ook aan voertuigen hebben geholpen.

Bij de aanslagen werden 8 terroristen uitgeschakeld, 2 anderen zitten in de cel. Nog 2 anderen zijn vrijgelaten, maar ze worden in de gaten gehouden. Sinds Spanje het twee jaar geleden het terreuralarm verhoogde, zijn al meer dan 200 jihadistische terreurverdachten opgepakt. 

Meest gelezen